Na LU Ptuj smo 17. in 18. septembra v okviru promocijskih dejavnosti v izobraževanju odraslih, ki jih financira MIZŠ, organizirali prvo izobraževalno-rekreativno olimpijado za seniorje. S starejšimi v lokalnem okolju smo želeli deliti spoznanje, da je staranje lahko ne le aktivno, ampak ponuja tudi obilico možnosti za osebno rast in zdravo življenje.

Prvi dan smo jim predstavili priložnosti za neformalno izobraževanje v starosti v različnih društvih na Ptuju. Na okrogli mizi smo osvetlili vprašanje, kaj morda starejši v našem okolju pogrešajo in česa si želijo.

Drugi dan smo se z udeleženci odpravili na Mestni stadion Ptuj, kjer smo s kratkim izobraževalnim kvizom preverili njihovo znanje. Preizkusili smo se tudi v fizičnih spretnostih: hoji na 2 kilometra, stoji na eni nogi, igrah z žogo ipd. Podelili smo simbolične nagrade in se skupaj odpravili v »Špajzo modrosti«, kjer smo srečanje ob kavici in prigrizkih zaključili z izmenjavo vtisov o dogodku. Vsi si želimo, da Seniorijada na Ptuju postane tradicionalna prireditev.

Tanja Božič (tanja.bozic@lu-ptuj.si), LU Ptuj