Na LU Ptuj smo 17. in 18. septembra v okviru promocijskih dejavnosti v izobraževanju odraslih, ki jih financira MIZŠ, organizirali prvo izobraževalno-rekreativno olimpijado za seniorje. S starejšimi v lokalnem okolju smo želeli deliti spoznanje, da je staranje lahko ne le aktivno, ampak ponuja tudi obilico možnosti za osebno rast in zdravo življenje.

Prvi dan smo jim predstavili priložnosti za neformalno izobraževanje v starosti v različnih društvih na Ptuju. Na okrogli mizi smo osvetlili vprašanje, kaj morda starejši v našem okolju pogrešajo in česa si želijo.

Drugi dan smo se z udeleženci odpravili na Mestni stadion Ptuj, kjer smo s kratkim izobraževalnim kvizom preverili njihovo znanje. Preizkusili smo se tudi v fizičnih spretnostih: hoji na 2 kilometra, stoji na eni nogi, igrah z žogo ipd. Podelili smo simbolične nagrade in se skupaj odpravili v »Špajzo modrosti«, kjer smo srečanje ob kavici in prigrizkih zaključili z izmenjavo vtisov o dogodku. Vsi si želimo, da Seniorijada na Ptuju postane tradicionalna prireditev.

Tanja Božič (tanja.bozic@lu-ptuj.si), LU Ptuj

© 2017-2019 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog