ACS se je tudi letos pridružil vseslovenski akciji NMSB, ki bo potekala že drugič. Že lani je pobudo za skupno branje kot častni pokrovitelj podprl predsednik Borut Pahor. Kot ambasadorji promocije branja vseh generacij pa so se pridružili priznani slovenski ilustratorji, ki so prispevali avtorske ilustracije. Mesec skupnega branja bodo letos zaznamovale nekatere nove podobe na razglednicah.

VŽU je ključ do kakovostnega življenja vseh posameznikov. Omogočata ga spodbujanje bralne kulture in bralne pismenosti odraslih. Zato letos posebej nagovarjamo organizacije za IO: pridružite se nacionalni akciji za spodbujanje branja in v okvir vseslovenske akcije uvrstite svoje dejavnosti v lokalnem okolju. Mogoče lahko v nacionalnem mesecu skupnega branja prepoznate priložnosti za povsem nova izobraževalna srečanja in oblike dela z odraslimi – ob skupnem branju.

Naj postane vidno vse, kar izobraževalci odraslih razvijamo in ponujamo na področju branja in bralne kulture za odrasle oziroma za vse generacije.

Lanska akcija je bila zelo uspešna, saj smo zabeležili več kot 700 dogodkov po celi Sloveniji in širše. Dobili smo zagon za nadaljevanje akcije in odločili smo se, da bo NMSB postala vsakoletna nacionalna pobuda za skupno branje. Na ACS se veselimo novega zemljevida skupnega branja, na katerem bodo vidne organizacije za IO.

Se boste vseslovenski akciji letos pridružili prvič? Registrirajte se na posebni spletni strani  NMSB 2019, kjer najdete spletno orodje za vnos dogodkov. Če ste že sodelovali in vpisovali dogodke, potem ponovna registracija ni potrebna. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom (za pozabljeno geslo nam pišite).

Vabimo k vpisu dogodkov, dejavnosti, projektov ali programov, ki jih boste izvedli v času NMSB 2019, v dogodkovnik, in k udeležbi na prireditvah po vsej Sloveniji. Več informacij v zvezi s prijavo dogodkov najdete na spletni strani NMSB.

Mag. Estera Možina (ester.mozina@acs.si) in Alja Verdenik (alja.verdenik@acs.si), ACS