Ob 25-letnici TVU smo v celoti vsebinsko prenovili potujočo razstavo TVU Praznik učenja. Prenovljenim panojem, ki smo jih razstavili na hodniku ACS, smo dodali še rolo stojala z grafikami. Ta so namenjena za gostovanja na drugih lokacijah.

Z razstavo, ki je bila zasnovana že ob 15-obletnici, želimo najširši strokovni in politični javnosti predstaviti novejše informacije in ključne dosežke projekta TVU. Grafično prikazujemo kazalnike uspešnosti vseh 25 let izvajanja festivala učenja v Sloveniji, s fotografijami pa pestrost dogodkov TVU po državi. Vnovično sodelovanje z oblikovalko Lariso Hercog je naš festival prikazalo v čudovito osveženi grafični podobi.

Prenovljeno razstavo smo prvič prikazali na nacionalnem odprtju TVU 2021 v Kulturnem centru Lendava, kjer je ostala na ogled do 15. 9. Sledijo gostovanja po krajih, kjer potekajo dogodki TVU 2021.

Popestrite prizorišča TVU s prenovljeno razstavo Praznik učenja! Pišite na e-naslov erika.brenk@acs.si in se dogovorite za želeni termin. Po novem gre za 9 rolo stojal, ki so primerna za prevoz po Sloveniji.

Mateja Pečar (mateja.pecar@acs.si), ACS

Skip to content