Pobuda Zgodbe skupnosti EPALE 2024

Vse, ki delujete v IO, vabimo k oddaji zgodbe za zbirko Zgodbe skupnosti EPALE 2024.

Sodelovanje v IO lahko posameznike opolnomoči, opremi z novimi orodji in priložnostmi, poveča njihovo samozavest in sposobnost, da najdejo zaposlitev ter prevzamejo nadzor nad svojo usodo. Zato želimo slišati, kako je učenje in izobraževanje odraslih spremenilo vaše življenje ali življenje vaših učencev.

Kakšna je vaša zgodba o preobrazbi in opolnomočenju? Kako sta učenje in IO spremenila vaše in življenje vaših učečih se? Delite svoje navdihujoče prakse in zgodbe o preobrazbeni moči učenja ter svoji zavezanosti poslanstvu deljenja znanja.

Zgodbe bodo objavljene na EPALE in zbrane v digitalni publikaciji EPALE Community Storybook. Prijave so odprte do 31. julija.

Izvedite več!

Delite svojo zgodbo zdaj!

Vabljeni k sodelovanju!

Poročila EPALE: Revolucija spretnosti: ELS

Ste zamudili zadnja poročila EPALE, ki so bila na sporedu 6. maja ob 12. uri? Oglejte si jih tukaj.

Gostili smo posebno gostjo Kristīne Krivmane, vodjo skupine za ELS pri Generalnem direktoratu za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje pri EK. S Tamsin Rose sta ob zaključku ELS pregledali njegove ključne cilje in kako se je končalo.

Poročila EPALE si vedno lahko ogledate ob svojem času … znova in znova.

Kje? V namenskem razdelku Newscasts v meniju EPALE Learn!

Upravljanje UI v sodobni družbi

V sredo, 15. maja, ob 10. uri, bomo na EPALE gostili spletno razpravo v živo.

V začetnem prenosu bosta sodelovala Steph Wright, vodja škotskega združenja za UI, in Christoph Bretgeld, soustanovitelj podjetja SkillLab, vodila pa jo bo Christin Cieslak iz EAEA.

Sledila bo moderirana pisna razprava, v kateri bodo sodelovali člani skupnosti EPALE. S prijavo v svoj račun lahko sodelujete tudi vi.

V razpravi se bomo poglobili v vpliv UI na posameznike in skupnosti. Iskali bomo odgovor na vprašanje, kako se lahko tehnologija še naprej odziva na družbene potrebe. Raziskovali bomo pomen UI v naši družbi in razpravljali o pristopih k sodelovanju med vladami, NVO in mednarodnimi organi, da bi zagotovili odgovoren razvoj UI na lokalni, nacionalni in globalni ravni.

Pridružite se nam ali si razpravo oglejte pozneje.

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS