Med vsebinami, ki so bile v zadnjem mesecu dodane na EPALE, so najzanimivejši naslednji prispevki:

  • Novička o četrtem letu obstoja platforme EPALE. Aprila je platforma praznovala četrti rojstni dan. V tem obdobju je naša skupnost močno zrasla in se razširila. Združuje že več kot 52.000 registriranih uporabnikov, samo v zadnjem letu se nam je pridružilo kar 15.000 novih članov. Med drugim pa sta se veliki družini nacionalnih podpornih služb, ki nudijo informacije in pomoč uporabnikom v nacionalnih jezikih, pridružili tudi Grčija in Severna Makedonija.
  • Spletni dnevnik z naslovom »Prva mobilnost v Skopje«, v katerem je sodelavka LUOrmož opisala svojo izkušnjo mobilnosti. V okviru programa Erasmus+ se je tja podala v začetku aprila kot strokovna delavka, organizatorka IO in učiteljica angleščine v programih za odrasle učeče se.
  • Vabilo k udeležbi na Valorizacijski konferenci CMEPIUS, s katero želimo ovrednotiti in širiti rezultate številnih primerov dobre prakse ter projektov na področju mednarodnega sodelovanja, s katerimi slovenske izobraževalne ustanove bogatijo in spreminjajo naš izobraževalni prostor.

Se tudi pri vas dogaja kaj zanimivega? Ste del zanimivega projekta, morda koordinirate ali sodelujete v aktivnostih TVU? Radovedni smo, zato se že veselimo vaših prispevkov. Za pomoč pri pripravi in objavi prispevkov se lahko obrnete na koordinatorico EPALE, Marušo Bajt.

 

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS