V torek in sredo, 24. in 25. septembra, bo v Laškem Regijska konferenca EPALE in zaključna konferenca EPUO. Poleg domačih predstavnikov IO bodo sodelovali tudi gostje iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške in Srbije. Organizatorja dogodka, CMEPIUS v vlogi Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija, in ACS, nacionalni koordinator projekta EPUO, sta tokrat združila moči in povezala dve evropski pobudi, ki ju pod okriljem Evropske komisije izvajamo v Sloveniji. Vsakoletni konferenci EPALE tokrat torej priključujemo tudi partnerja, projekt EPUO.

Regijske konference EPALE predstavljajo priložnost, da NPS EPALE v jugovzhodni Evropi izmenjajo svoje izkušnje in zamisli. Dogodek, ki poteka enkrat letno, kot gostiteljice pa se izmenjujejo sodelujoče države, bo tudi tokrat tematsko zelo aktualno naravnan. Naslavlja namreč razmislek o implementaciji Priporočila Sveta EU Poti izpopolnjevanja: nove priložnosti za odrasle v sodelujočih državah.

Po tem, ko smo leta 2016 sodelovali na konferenci na Hrvaškem, leto kasneje v Bosni in Hercegovini ter lani v Črni gori, nas veseli, da bomo tokrat goste iz regije pozdravili pri nas.

Podrobnejše informacije in program dogodka so na voljo na spletni strani konference. Želite sodelovati na tem mednarodnem dogodku? Na spletni strani poiščite prijavni obrazec in ga oddajte do 10. septembra. Število mest je omejeno. Organizatorji si zato pridržujemo pravico potrditi omejeno število prijavljenih iz iste organizacije.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS