Nacionalna podporna služba EPALE Slovenija je v zadnjem mesecu pripravila dve delavnici, da bi uporabnikom platforme posredovala znanja, s pomočjo katerih lahko oblikujejo še boljše prispevke za objavo. Obenem so znanja, ki jih udeleženci, izobraževalci odraslih, pridobijo na tovrstnih delavnicah, uporabna tudi pri njihovem vsakdanjem delu.

Na prvi delavnici, ki je potekala v dveh delih, smo se naučili, kako zmontirati in posneti kratek video. Prvi del v obliki spletnega seminarja je udeležencem dal teoretične osnove o snemanju in pripravi videa. V drugem delu delavnice teden dni pozneje pa so se udeleženci srečali v živo in svoje znanje preizkusili v praksi. Nastali so zanimivi videoposnetki: novoletna voščilnica, predstavitev projekta ter vabilo k obisku spletne strani organizacije. Delavnico je vodil režiser, scenarist in producent Marko Kumer Murč.

Druga delavnica EPALE je potekala v ponedeljek, 10. decembra. Udeleženci smo spoznali, kako kreirati besedila, s katerimi vzbudimo zanimanje, povečamo odzivnost in dosežemo svoj namen. Kaj je treba vedeti, preden se lotimo pisanja besedila, »kako nastavimo vabo« ter kako bralca pozovemo k akciji so le nekatera vprašanja, s katerimi smo se ukvarjali. Več o delavnici si lahko preberete v prispevku.

Tudi v letu 2019 načrtujemo izvedbo zanimivih delavnic, zato vas vabimo, da spremljate naše aktivnosti na platformi ali preko našega profila na Facebooku in Twitterju.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS