12. decembra se je zbrala komisija za podeljevanje priznanj ACS in izbrala letošnje dobitnike. Priznanja podeljujemo, da bi spodbudili vključevanje v učenje. Ponosni smo na vseh 213 dobitnikov, saj verjamemo, da učenje pomembno vpliva na naše zdravje, zaposljivost, to, kako dobro se učijo naši otroci in koliko nam konec meseca ostane v žepu. Zato izbiramo posameznike, skupine in ustanove, ki lahko služijo kot odličen navdih ostalim. Le opolnomočeni posamezniki bodo namreč spreminjali sebe in svet na bolje. Priznanja ACS 2018 bodo v maju prejeli dve posameznici, ena skupina in dve ustanovi.

Mirjana Debelak je morala zaradi bolezni opustiti delo na srednji šoli. Svoje poslanstvo je našla v izobraževanju odraslih. Tako se lahko ukvarja z različnimi vsebinami in raznovrstnimi ciljnimi skupinami, predvsem ranljivimi, od katerih se tudi uči.

Nataša Horvat je Rominja, ki se je kot mladoletna mati priselila v Slovenijo in pri tridesetih spoznala moč učenja. Od takrat se stalno izobražuje, je zaposlena, ob tem pa na več področjih skrbi za svojo romsko skupnost na lokalni in nacionalni ravni.

Študijski krožek Lipovci deluje štiri leta. Starejši moški, pa tudi kak mladinec se najde, se družijo in skupaj učijo. S trajnostno naravnanim in tradicionalnim izročilom pletenja košar spreminjajo tako sebe kot svoje naravno in družbeno okolje.

Iskraemeco d.d. je priznano podjetje, usmerjeno v izzive, ki jih prinaša prihodnost. Zato usposabljajo tako svoje delavce kot tudi dobavitelje, kupce in partnerje na področjih kakovosti, trajnosti, učinkovitosti poslovanja, varnega dela ipd.

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica velja za pribežališče znanja in kulture željnih lokalnih prebivalcev. Z inovativnimi, na osebnih stikih temelječimi prijemi postaja ustvarjalno središče razvoja, ki spodbuja ljudi in organizacije k večji zavzetosti.

Naj postane učenje tudi vaša vseživljenjska navada, da boste tudi sami nadaljevali s svojim razvojem.

Darijan Novak (darijan.novak@acs.si), ACS