Kotiček je vaš
Gremo z vlakom in se imamo fajn
Učna aktivnost z Vlakom po Slovenji je med udeleženci , ki deluje pod okriljem zelo dobro sprejeta in...
1.298 ur in 30 minut vseživljenjskega učenja v Tišini
V petek, 4. oktobra, je bil lep večer. Praznovali smo 30 let od izvedbe prvega v Tišini. Kronološka razstava izdelkov, ki so nastali, predstavlja, kako so minevala leta učenja. Ustvarili smo številna...
Na valovih uspeha
Hiter tempo življenja in razvoj tehnologije od nas zahtevata nenehno spremljanje novosti na delovnih mestih, izobraževanje in načrtovanje kariere. To zadnje je bila rdeča nit projekta Erasmus+ KA1 Na valovih uspeha. Načrtovanje kariere je kompleksna tema, zato sva se...
Nikoli ni prepozno, da postaneš človek žaba
Približeval se je možev rojstni dan in na spletu sem po naključju opazila oglas za potapljaški tečaj. »Tole si pa že dolgo želim narediti,« sem si rekla. Imava skupno izkušnjo snorkljanja in obema je bila všeč. Zdaj je priložnost, da to nadgradiva. In sem kupila tečaj...
A-CLASE: Ko klasična literatura povezuje generacije in krepi socialno vključenost
Oktobra je bilo v Istanbulu posebno usposabljanje, v katerem se prostovoljci niso naučili le umetnosti dialoga, temveč tudi, kako postati ambasadorji družbenih sprememb. Usposabljanje je del evropskega projekta A-CLASE (Adult Classic Literature and Arts Synergy for...
Čipkasta okna v svet učne mobilnosti Erasmus+
Gimnazija Jurija Vege Idrija – Čipkarska šola Idrija je med 1. junijem 2023 in 31. avgustom 2024 kot akreditirana organizacija izvedla projekt Čipkasta okna v svet. Namenjen je krepitvi kompetenc zaposlenih in učečih se odraslih v Čipkarski šoli Idrija.Odločili smo se...
Čarobnost umetnosti z ALU folijo: Izkušnje iz Istanbula se nadaljujejo v Zasavju
Janja Vrbnjak in Karla Lužar, prostovoljki , sta v začetku leta 2024 doživeli nepozabno izobraževalno potovanje v Istanbul. Spoznavali sta umetnost z ALU folijo. Poudarili sta, da sta poleg...
ŠK za moške: žar mojster na terasi
Na privlačen način, v naravi – na terasi smo v ŠK spoznavali pripravo zdravih, predvsem pa trajnostno naravnanih obrokov na žaru s prilogami. Upoštevali smo načelo vse se uporabi (brez odpadne hrane). Veliko smo improvizirali, izhajali smo iz kreativnosti udeležencev.