Še pred nekaj leti se nihče ni ukvarjal z dobrim počutjem na delovnem mestu. Vsem je bilo pomembno le, da je delo opravljeno kakovostno (in hitro), nikomur pa niti na misel ni prišlo, da bi vprašal, ali se zaposleni v službi počuti dobro. Raziskave so pokazale, da so bolezen oziroma povečana bolniška odsotnost in odpoved delovnega razmerja s strani zaposlenega v veliki meri rezultat slabšega počutja na delovnem mestu.

Zato smo se partnerske organizacije v projektu WELLy – Predstavitev profila menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu za preprečevanje stresa, povezanega z delom, in boj proti njemu odločile, da določimo kompetence menedžerja, ki bi bil v podjetjih zadolžen za dobro počutje zaposlenih in bi bil usposobljen za preprečevanje in zmanjševanje stresa na delovnem mestu. Namen FOŠ in DRPDNM ter ostalih partnerjev pa ni le določanje kompetenc, temveč tudi usposabljanje menedžerjev, ki jih bodo lahko razvili in znanje uspešno uporabili v svojih podjetjih.

DRPDNM in FOŠ sta v partnerstvu z organizacijami iz Portugalske, Španije, Italije in Grčije izvedla obsežno raziskavo, opredelila kompetence, ki bi jih menedžer za dobro počutje na delovnem mestu moral imeti, oblikovala opredelitev poklica in učnega načrta, kmalu pa bosta skupaj s partnerji izvedla tudi usposabljanje za poklic menedžer za dobro počutje na delovnem mestu. Da bi dosedanje rezultate našega dela lahko delili tudi z vami, vas vljudno vabimo, da se nam v torek, 22. junija, med 10.00 in 14.30 pridružite. Dogodek, ki bo v celoti potekal v slovenskem jeziku, bomo prenašali v živo prek spleta.

Prosimo vas za potrditev udeležbe in registracijo do nedelje, 20. 6. Dan pred dogodkom vam bomo poslali povezavo, prek katere boste interaktivni dogodek lahko spremljali.

Karin Zamida (eramus@fos-unm.si), Fakulteta za organizacijske študije Novo mesto

Skip to content