Šolski center Celje je 6 let sodeloval v projektu Svetovanje in vrednotenje znanja zaposlenih 2016–2022. S petimi partnerji v konzorciju smo več kot 2.000 zaposlenim pomagali na njihovi poti izboljšanja kompetenc, ki jih potrebujejo zaradi zahtev na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Dobrih 85 odstotkov sodelujočih se je vključilo v različne oblike usposabljanja, izobraževanja ali v postopke pridobivanja NPK in certifikatov.

Več stvari se je poklopilo. V kadrovski službi sem videla letak, ga odnesla domov, ampak nisem zbrala poguma za klic. Potem so me domači nagovarjali, naj vendar vprašam, ali bi res lahko šla na kakšno usposabljanje, da bi pridobila NPK za smer, ki me zanima. Hvaležna sem, da so me spodbujali in da sem skoraj celo leto vztrajala. Zdaj res razmišljam o odprtju dopolnilne dejavnosti, da vidim, ali je to zame. 

Vsem, ki ste nam v vsem tem času zaupali svoje osebne zgodbe in nam dali priložnost, da vam pokažemo, kaj vse je mogoče, se iskreno zahvaljujemo. Čeprav je operacija, ki sta jo sofinancirala EU iz ESS in MIZŠ, zaključena, smo prepričani, da se bodo naše poti še križale. Veseli smo vašega uspeha!

Špela Kumer (spela.kumer@sc-celje.si), ŠC Celje