Po več kot enem letu srečanj na daljavo smo se maja 2022 prvič sestali v živo. V italijanski Pisi je potekal 2. partnerski sestanek v okviru projekta FI.DO (Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam). Srečanja pri vodilnem partnerju Soc. Coop. Aforisma smo se udeležili tudi predstavniki ZLU.

Partnerji iz štirih držav: Italije, Grčije, Poljske in Slovenije smo predstavili svoje izkušnje z izvedenimi delavnicami (Living Labs). Razpravljali smo o širjenju projekta in prihodnjih izboljšavah priročnika. Italijanski partner QZR je predstavil status IO3, osnutek resne računalniške igre. Vsi skupaj smo izbrali vsebine člankov in profile junakov igre, ki bo končana in preizkušena oktobra 2022. Dogovorili smo se za nadaljnje naloge in prihodnje sodelovanje.

Fi.Do logotipi projekta

Na ZLU je 14. 6. potekala še ena delavnica o prepoznavanju psevdoznanosti in teorij zarot ter t. i. trolanju. Namenjena je bila starejšim odraslim, da bi izboljšali digitalne kompetence in znali ravnati v svetu lažnih novic ter dezinformacij. 

Več o projektu lahko izveste na spletni strani ZLU, FB in spletni strani projekta.

Liza Kokole (liza.kokole@zlu.si), ZLU