EPALE, elektronska platforma za izobraževanje odraslih je spletni prostor, kjer lahko izobraževalci odraslih dobite aktualne, zanimive in uporabne informacije za svoje delo. Poleg tega EPALE predstavlja tudi mesto srečevanj izobraževalcev odraslih, kjer si lahko izmenjujete mnenja in delite svoje izkušnje. Za potrebe večjezikovne skupnosti v Evropi deluje 36 nacionalnih podpornih služb, ki skrbijo, da ste uporabniki obveščeni o aktualnem dogajanju na področju izobraževanja odraslih v posamezni evropski državi.

Ne srečujemo pa se le na spletu, pač pa Nacionalne službe EPALE organizirajo različne dogodke, kot so regijske konference. Letošnja bo že 6. in 7. marca v Budvi v Črni gori. Tema so raziskave in raziskovalne prakse na področju izobraževanja odraslih.

Regijsko konferenco vsako leto organiziramo nacionalne službe iz regije: Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Slovenije. Letos se nam bodo na konferenci pridružili še kolegi iz Srbije. V Budvo se odpravlja tudi 12 predstavnic različnih slovenskih organizacij za izobraževanje odraslih, zato boste več o dogajanju lahko prebrali v naslednji številki e-Novičk.

Vabimo vas, da si preberete utrinke z lanske regijske konference, ki je bila oktobra v Banja Luki.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS